top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMyrel

KEUZESTRESS!?!Een bruiloft plannen.

Zo, de spreekwoordelijke kogel is door de kerk: jullie hebben besloten om de liefde te vieren en daar een ware happening van te maken. Een bruiloft, liefdesfeest, een wij-gaan-niet-trouwen-feest of hoe het je dan ook maar wilt noemen…

Een dag met jullie familie, vrienden en dierbaren. De dag waarop jullie oude tradities langs laten komen of nieuwe in het leven roepen. En de dag waarop jullie herinneringen voor het leven gaan maken!

Misschien droomde je als kind al van deze speciale dag en heb je al helemaal een beeld van hoe deze eruit moet komen te zien? Of misschien sta je er blanco in en heb je nog helemaal geen idee wat de mogelijkheden zijn?

Lijkt het allemaal hartstikke leuk en begin je vol enthousiasme met het maken van plannen of heb je géén idee waar je nu eigenlijk moet beginnen?

Ik kan het me goed voorstellen. Want als jullie het besluit nemen om die liefde te vieren, of dat nu groots en meeslepend aangepakt wordt of juist klein en intiem, wil je natuurlijk dat het een fantastische dag gaat worden!


Hoe begin je? Er zijn een heleboel websites vol inspiratie die je goed op weg kunnen helpen met de planning van je bruiloft of liefdesfeest. Als je je daarin hebt verdiept, zal je vast ook hebben gemerkt: er is heel veel aanbod… ☹

En dan komen die vragen waarover je keuzes kan gaan maken:

Kies je een betekenisvolle datum? Welke locatie past bij jullie? Misschien denken jullie wel na over een feest in de buitenlucht? Willen jullie de liefde vieren buiten Nederland? Wat is de sfeer die je wilt voelen op júllie dag? Wie nodig je uit? Hoe gaat die dag eruit zien? Wat willen jullie qua styling? Komt er een feest? Zo ja: gaan jullie voor live muziek of een DJ? Foto of videograaf, of misschien wel allebei? Kiezen jullie voor een weddingplanner? Hoe komen de uitnodigingen eruit te zien? Veel uit handen geven of juist veel zelf doen? Wie is geschikt om ceremoniemeester te zijn? Wanneer gaan jullie ringen uitzoeken? Hoeveel geld willen jullie uitgeven aan het hele gebeuren? Welke taart smaakt het lekkerst? Of komt er helemaal geen taart maar een lekkere borrelplank? Receptie of niet? Wat trekken jullie eigenlijk aan? En wie regelt jullie haar en make-up? Nog gedacht aan bloemen? Wanneer regel je al dit soort zaken? Hoe gaat de ceremonie eruit zien? Wie mag jullie trouwen? Kan dit allemaal wel doorgaan met de maatregelen die nu gelden? Toch maar verplaatsen naar volgend jaar? … En ga zo maar door…


Keuzes, keuzes... Het zijn zomaar een aantal vragen waar je beslissingen over kunt of moet nemen. En misschien voel je je overweldigd door al die mogelijkheden, want het zijn er nogal wat.

Gelukkig bestaan er weddingplanners, voor als je écht door de bomen het bos niet meer ziet of geen zin hebt in al dit geregel. Superhandig dus wanneer je een hulplijn wilt inschakelen. Ook zijn er op verschillende websites planboeken te vinden die je stap voor stap kunnen meenemen in dit hele proces en je kunnen helpen om niet als een Bridezilla of megagestrest op die bijzondere dag te verschijnen.

Jullie feestje, jullie wensen! Hoeveel keus er ook is, hoeveel mensen je adviseren of (ongewenste) tips geven, vergeet niet dat het júllie dag is! Dus doe vooral waar JULLIE je goed bij voelen! Ik hoor het echt nog veel om me heen dat, wanneer je tante Annie uitnodigt, je ook echt niet kan maken om ome Jaap niet te vragen… Ik gun iedereen de dag die zij voor ogen hebben en als dat dan zonder ome Jaap is, dan is dat maar zo, toch?

Spreek je verwachtingen uit over hoe je wilt dat die dag eruit gaat zien. Naar elkaar, maar zeker naar alle leveranciers die je vraagt om op jullie dag een rol te vervullen. Al die mensen doen het niet voor niets, meestal betaal je een flink bedrag voor hun diensten, dus dan mag je daar ook echt iets voor verwachten!

Een vraag die ikzelf altijd stel over de ceremonie is: welk gevoel wil je eraan overhouden? Die vraag zou je jezelf ook kunnen stellen over jullie hele liefdesfeest: hoe willen jullie terugkijken op die dag en met welk gevoel wil je na 5 of 10 jaar nog terugblikken?

Als je een antwoord op deze vraag kunt geven, dan is de kans groot dat je gemakkelijker keuzes kunt maken omdat je weet wat je voor ogen hebt.


Veel succes en vergeet ook niet af en toe te genieten van al die voorbereidingen 🍀20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page