top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMyrel

Mijn grootste nachtmerrie!Mijn werk als ceremoniespreker en trouwambtenaar is echt het allerleukste wat er is! Ik mag op een feestelijke dag als een bruiloft, jubileum of liefdesfeest (bijvoorbeeld een wij-gaan-niet-trouwen-feest) aanwezig zijn.

Daar mag ik kijken naar stralende gezichten, vooraf de meest bijzondere, grappige en ontroerende liefdesverhalen aanhoren, deze liefde omzetten in een persoonlijke toespraak en een rol vervullen om die ceremonie onvergetelijk te maken.


En zoals bij ieder beroep zitten er wel dingen bij die iets minder leuk zijn, maar ik kan oprecht NIETS bedenken wat ik niet leuk vind aan mensen trouwen, niet-trouwen, toespreken en aanwezig zijn wanneer de liefde gevierd wordt.

Dus tot zover geen klagen.


Toch is er iets waardoor ik soms midden in de nacht zwetend wakker word. Mijn grootste nachtmerrie. Meestal slaap ik goed (op die keren na dat er een dochter in een gevecht verwikkeld raakt met haar dekbed na) en weet ik in de ochtend niet meer waar ik over heb gedroomd.

En sóms word ik in paniek wakker omdat ik droomde over de dingen waarvan ik hoop dat ze nooit gaan gebeuren.Op een rijtje die ‘Ik wens dat deze nooit uitkomen’- dromen:

1) Het moment waarop een bruidspaar voor me staat en ik tot de ontdekking kom dat ik mijn toespraak vergeten ben…

2) Ik heb de verkeerde toespraak bij me

3) Ik word gebeld met de vraag “Myrel, waar ben je?” (NEEEEE!!!!)

4) Dat ik verkeerde namen noem

5) Ik weet de namen helemaal niet meer: de volledige black-out

6) Dat ik tijdens het zingen volledig dichtsla vanwege alle emoties

7) Ik ben niet op de juiste locatie

8) Dat ik op een locatie sta en dan blijkt dat ik de twee mensen die voor me staan nog nooit eerder heb gezien

9) De moeder/vader/belangrijke persoon in iemands leven die is overleden vergeet ik te benoemen

10) Nog erger: ik verwelkom iemand die is overleden…


Dit zijn de meest heftige, ik kan nog even doorgaan…


Ik hou van structuur en ben over het algemeen vrij geordend. Vaak weet ik al wel wat er over een maand op de planning staat en welke dagen ik waar werk. Ik dubbelcheck vaak afspraken en zorg ervoor dat toespraken ruim van tevoren zijn geprint, ik nummer de pagina’s en hou alles netjes bij in mijn speciale ‘Ceremonie-mappen’.


Wanneer ik de avond van tevoren in mijn bed lig (na een driedubbele check) en toch nog twijfel of ik de juiste toespraak heb of dat alles wel goed klaarligt, ga ik mijn bed uit om het na te kijken (en ja, dat mag je best wat dwangmatig vinden). Daarnaast ben ik vrij goed in namen en gezichten onthouden en heb ik altijd een USB-stick met een kopie van de toespraak bij me.

Dus in theorie zou het bijzonder zijn als deze helse dromen uitkomen.


Maar wat hoop ik hard dat dit me niet zal overkomen. Want ik vrees dat ik dan helemaal niet meer slaap… 😉


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page