top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMyrel

Hoe kies je de muziek voor jullie ceremonie?

Bijgewerkt op: 8 jan. 2022

Onmisbaar.


Muziek is wat mij betreft onmisbaar tijdens de ceremonie. Denk aan het moment waarop jullie naar voren lopen, vlak voor het uitspreken van eventuele geloften, na het jawoord, tijdens het tekenen...


Het geeft zoveel meer lading aan die belangrijke momenten.


Het is je vast niet onbekend dat muziek en herinneringen onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Soms komt er een 'vergeten' liedje voorbij op de radio en ben ik ineens terug in mijn Spice Girls periode (guilty pleasure!) of denk ik aan een specifieke plek waar ik een bepaald liedje vaak hoorde.


Denk zelf maar eens terug aan een liedje die je terugbrengt naar je jeugd, bijvoorbeeld de eerste vakantie zonder je ouders, of het nummer waarop je voor het eerst schuifelde op een schoolfeest (check: Ronan Keating 'When you say nothing at all', met Sander (die vast anoniem wil blijven) goed, ik dwaal af...)


Terug naar het moment van de ceremonie.


Als je nu niet gelijk een liedje te binnen schiet die jullie past bij de ceremonie die jullie voor ogen hebben, of als jullie niet per se een liedje van jullie samen hebben: geen paniek!

Een lied wat voor anderen hartstikke uitgekauwd kan zijn, kan voor jullie juist hartstikke veel betekenis hebben (en andersom). Misschien heb je de afgelopen jaren steeds hetzelfde voorbij horen komen op liefdesfeestjes van anderen en wil jij niet óók dat lied...?


Het is een super persoonlijke keus. Dus ook hier (ja, ik weet het, ik zeg het vaker:) doe waar jullie je goed bij voelen!


Als jullie na afloop terug kunnen kijken met een gevoel van blijdschap en tegen elkaar zeggen "dit is echt zoals we van tevoren gehoopt hadden", dan zit je goed. Dat gevoel krijg je alleen wanneer je dicht bij je eigen keuze blijft.

Dan worden over 10 of 20 jaar ook de liedjes die je hebt gehoord bij de ceremonie een herinnering waardoor je direct terug in dat moment bent! ♡

Natuurlijk zijn er ook nog honderden prachtige liedjes voor tijdens de ceremonie te bedenken. Mijn persoonlijke favorieten deel ik in een volgende blog.


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page