bunting-642066_1920.jpg

ceremonie

"een geweldige herinnering aan onze geweldige dag"

nathan-walker-m5lNqXBBIy0-unsplash.jpg

WETTELIJK TROUWEN OF GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Jullie kiezen een gemeente en locatie waar jullie willen trouwen en vragen mij om tijdens de ceremonie óók de officiële verbintenis te sluiten. De gekozen gemeente stelt de voorwaarden aan de trouwlocatie en moet mij voor 1 dag benoemen om jullie huwelijk of partnerschap daar te voltrekken.

 

BIJKOMENDE KOSTEN

 

Wanneer jullie kiezen voor deze vorm, rekent de gemeente leges. Deze kosten zijn voor het opmaken van de aktes, de inschrijving van jullie huwelijk of partnerschap én voor de éénmalige benoeming voor BABS voor 1 dag in de gemeente.
Deze kosten betalen jullie rechtstreeks aan de gemeente en kunnen behoorlijk uiteenlopen. Wat de kosten hiervoor zijn kun je opvragen bij de betreffende gemeente. Uiteraard wil ik dit ook voor jullie doen.

 

Bij ceremonieel trouwen kun je zo groots uitpakken als jullie willen! Deze symbolische manier van trouwen kan in alles lijken op een officieel huwelijk, met het geven van een jawoord, het tekenen van zelfgemaakte (kinder)aktes en het uitwisselen van ringen. Jullie trouwen alleen niet op dat moment voor de Nederlandse wet.
In deze vorm ben je niet gebonden aan de voorwaarden die een gemeente stelt en dus zijn jullie vrij in de keuze voor een trouwlocatie, tijdstip en invulling van de ceremonie. Er is meer tijd dan bij een officiële plechtigheid en er zijn volop mogelijkheden om jullie stempel op de ceremonie te drukken.

Jullie ervoor kiezen om op een eerder of later moment voor de wet te trouwen op het gemeentehuis. Veel gemeenten bieden dagen aan waarop je dit gratis of voor een klein bedrag kunt doen. Je kunt op deze manier veel kosten besparen.

bride-bride-and-groom-ceremony-chairs-10

ceremonieel TROUWEN

 

een

jubileum

Het moment waarop jullie (na een aantal jaar) opnieuw aandacht willen geven aan jullie liefde voor elkaar in het bijzijn van jullie dierbaren. Ook dát kan speciaal worden gemaakt door een persoonlijke toespraak over jullie leven samen, alle hoogte (en/of diepte)punten die jullie hebben meegemaakt en over jullie toekomstplannen. Misschien hebben jullie speciale herinneringen aan een lied wat ik voor jullie mag zingen? 

Wanneer jullie ervoor kiezen om een huwelijksjubileum te vieren, hoor ik graag, net zoals bij de andere vormen, jullie persoonlijke verhaal aan en bespreken we jullie wensen wat betreft de invulling.

 

Het is niet zo vanzelfsprekend om na 10, 15 of 25 jaar nog samen te zijn. Misschien is dit een bijzondere gelegenheid om elkaar opnieuw de liefde te verklaren. Wanneer je die geloften opnieuw naar elkaar wilt uitspreken, moet dat uiteraard hét hoogtepunt van de ceremonie zijn. Natuurlijk werken we toe naar dit moment en bespreken we vooraf jullie verwachtingen over de vormgeving.

opnieuw de liefde verklaren

 
celebration-367601_1920.jpg

een wij-gaan-niet-trouwen (maar-willen-wel-een-feestje) feest

Misschien willen jullie helemaal niet trouwen, maar vooral laten blijken hoe gelukkig jullie met elkaar zijn. En willen je dit met geliefden, familie en vrienden vieren. Dan gaan jullie voor een liefdesfeestje! Of jullie nu heel kort of al een decennium samen zijn, als samengesteld gezin door het leven gaan, of om een heel andere reden een feest willen geven: ook hier gaat het over de liefde. Ik kom graag om dit  feest op te 'fleuren' en er een ceremonieel tintje aan te geven.

 
high-angle-view-of-plants-on-wood-326649

elke ceremonie is maatwerk

Vergeet ik iets of hebben jullie ideeën die hierboven niet genoemd zijn?
Neem dan vooral contact met me op!
Ik denk graag mee over andere mogelijkheden.
Myrel Fleur